TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Genel 10 Temmuz 2020

Danıştay’ın Ayasofya’da ibadetin önünü açmasının ardından Twitter’da ilk tepkiler

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze olan Ayasofya‘da ibadetin önü Danıştay‘ın verdiği kararla açıldı. Böylece…

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze olan Ayasofya‘da ibadetin önü Danıştay‘ın verdiği kararla açıldı. Böylece Ayasofya 86 yıl sonra tekrar cami olabilecek. Bu kararın ardından da sosyal medyada siyasiler, büroktarlar, ünlü isimler de de paylaşımlar yaptı.

İşte o paylaşımlar:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünü açmasının ardından Twitter'da ilk tepkiler

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasının önündeki engeli kaldıran Danıştay kararı hayırlı olsun. Bir dünya mirası olan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi titizlikle korunmaya devam edilecektir.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünün açılmasının ardından siyasilerin ilk tepkileri

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

“Tüm İslam alemine hayırlı ve mübarek olsun. Fethin sembolü Ayasofya yeniden hakettiği statüye, özgürlüğüne kavuştu hamdolsun. Ayasofya üzerinden inananların mağduriyetine, tarihin mahkûmiyetine son veren Cumhurbaşkanımız, Allah sizden razı olsun.”

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünü açmasının ardından Twitter'da ilk tepkiler

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünün açılmasının ardından siyasilerin ilk tepkileri

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünün açılmasının ardından siyasilerin ilk tepkileri

“ŞÜKÜRLER OLSUN YA RABBİ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak: “Danıştay 10. Dairesi, ‘Ayasofya camidir’ dedi. Ayasofya; Fetihtir, Fatih’tir, İstanbul’dur! Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti, milletimizin arzusu gerçek oluyor. 86 yıllık hasret bitti, şükürler olsun Ya Rabbi!”

“TEKBİRLER YANKILANACAK”

AK Parti Genel Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya: “Fatih Sultan Mehmed’in mirası, Fethin kutlu sembolü Ayasofya için Danıştay kararını verdi. Artık Ayasofya’da beş vakit saflar tutulacak, eski günlerdeki gibi tekbirler yankılanacak. Aziz Milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun.”

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Ayasofya’nın, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır. Burada, Ayasofya konusunu bu milletin gündeminde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve yarım asırdır bu mücadeleyi veren Milli Görüş hareketi mensupları başta olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ YAVUZ AĞIRALİOĞLU

“Hamdolsun. Bu karara vesile olanlara gönülden müteşekkiriz. İstanbul’da fethin tek sembolüne, Fatih’e ve fethin şerefli askerlerine borcumuzu ödedik. Şimdi sıra fethin ruhuna ve Şehr-i İstanbul’a karşı mesuliyetlerimize sadakatte…”

ALİ BABACAN

“Ayasofya’nın ibadete açılması hayırlı olsun. İnsanlığın ortak tarihi mirası olan bu eşsiz yapının korunması ve geleceğe taşınması için her türlü çabayı göstereceğiz.”

AHMET DAVUTOĞLU

“Ayasofya’nın ibadete açılması, on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesidir. İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır. Fethin sembolü, Fatih’in emaneti olan ve İstanbul’un tüm medeniyet birikimini barındıran #AyasofyaCamii hayırlı olsun.”

MANSUR YAVAŞ

“Danıştay’ın Ayasofya ile ilgili verdiği kararın ülkemize, milletimize ve İslâm alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Danıştay'ın Ayasofya'da ibadetin önünü açmasının ardından Twitter'da ilk tepkiler

şekerpınar cam filmi çayırova cam filmi çayırova led xenon
Tema Tasarım |
Yazarlar
Video
Galeri