TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Genel 25 Ağustos 2020

80 yaşındaki hasta, kronik hastalıklarına rağmen Koronavirüsü yenerek taburcu oldu

Ankara’da 10 çocuk annesi Hacer Dinçsoy, bir şirkette çalışan ve Koronavirüs testi pozitif çıkan torunuyla temas etmesinin…

Ankara’da 10 çocuk annesi Hacer Dinçsoy, bir şirkette çalışan ve Koronavirüs testi pozitif çıkan torunuyla temas etmesinin ardından hastalığa yakalandı. Bilinç bulanıklığı ve aşırı solunum yetmezliği şikayetleriyle Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği’nde tedaviye alınan Dinçsoy, kronik rahatsızlıkları ve ilerleyen yaşına rağmen Koronavirüsü yendi. 10 gün süren tedavisinde görev alan 20 sağlık kişilik personeli tarafından alkışlarla hastaneden taburcu edilen Dinçsoy, kendisini uğurlayan sağlık çalışanlarına, “Sizin sayenizde oldu bu. Allah sizden razı olsun” diyerek, teşekkür etti.

“HASTAMIZ SAĞLIĞINA KAVUŞTUĞU İÇİN MUTLUYUZ”

Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İhsan Ateş, 80 yaşındaki hastanın tedavisinde plaquenil, favipiravir, dekort gibi ilaçlarla başlandığını, solunum yetmezliği için de steroid tedavisi uygulandığını belirtti. Kronik hastalıkları olduğu için hastayı sıkı gözetim altında tuttuklarını ifade eden Ateş, “Kronik rahatsızlıklarına rağmen çok şükür yoğun çabamızla sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Hastamızda akut böbrek yetmezliği, diyabet, tansiyon hastalıkları vardı. Ayrıca kalbinde pil var. 10 gün gibi kısa sürede solunum yetmezliğini toparlayıp normal oda oksijende nefes alabilirliğini sağlayıp, taburcu ettik” dedi.

“KRONİK HASTALAR DAHA SIKINTI GEÇİRİYOR”

Doç. Dr. Ateş, Koronavirüsün kronik hastalıkları fazla olan kişilerde organ yetmezliği yarattığını hatırlatarak, “Bu kişiler Covid’i daha sıkıntılı düzeyde geçirebilirler. Bu hastalarımız için daha temkinli olmamız gerekiyor. Hızlı bir şekilde tedaviye başlamamız ve solunum yetmezliği aşamasına geçtiğinde akciğerlerin büyük kısmının tutulmaya başladığı anda diğer tedavi ajanlarıyla steroid tedavisi ve diğer tedavilerle hızlı şekilde kontrol altına almamız gerekmekte. Bu açıdan toplumun da herkeste hastalığın ciddi bir şekilde seyredebileceği, yaygınlığın artacağının farkında olması gerekiyor” diye konuştu.

“TEK TEMENNİMİZ HER BİREYİN ÖZVERİYE SAHİP OLMASI”

Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği’nde pandemiye karşı büyük mücadele verdiklerini belirten Doç. Dr. İhsan Ateş, “Şu anda 200 kişilik doktor ekibiyle yaygın bir şekilde pandemi sürecinin başından beri canla başla çalışıyoruz. Yüzlerce kişi sağlığına kavuştu ve taburcu oldu. Erken tanı, tedaviye başlamada çok önemli. Tek temennimiz sağlık çalışanlarıyla bu mücadeleyi verirken toplumdaki her bireyin özveriye sahip olması, farkındalığı kendinde yerleştirmesi, ailesine, çevresine, ülkesine sahip çıkması gerekiyor. Bunu vatandaşlarımızdan canı gönülden bekliyoruz” dedi.

80 yaşındaki hasta, kronik hastalıklarına rağmen Koronavirüsü yenerek taburcu oldu

Kaynak: DHA

şekerpınar cam filmi çayırova cam filmi çayırova led xenon
Tema Tasarım |
Yazarlar
Video
Galeri